Tillbaka
Ordlista
Distriktskontor

 

Wer eine Reise tut hat etwas zu erzählen !

(Den som gör en resa har något att berätta)

 

En resa i de tyska vindistrikten är en kulturell förflyttning till en miljö där människor lever och levt för sitt vin i generation efter generation.

Det finns massor av sevärdheter. Alltifrån lämningarna från romartiden till en modern vinproduktion. Allt blandat med tyskt gemyt.

Bäst är att resa på våren eller under sommaren. Då har vinodlarna tid och det är inga problem att finna inkvartering. Vinfester finns det från maj till oktober. Det finns alltid fullt med evenemang i vinets tecken. Vinprovningar, vinseminarier, exkursioner, musikaliska evenemang, vinauktioner etc.

Tyskland har 13 kvalitetsvindistrikt, som alla är värda en resa. Tag god tid på Dig. Det är mycket större avstånd än Du anar och det finns tillräckligt att göra i distrikten för att stanna minst en vecka i varje, om man undantar de allra minsta distrikten.

 

Språkmässigt är det naturligtvis allra bäst om man kan göra sig förstådd på tyska. Men de yngre vinodlarna talar även engelska.

 

Det är billigt och gemytligt att bo hos vinodlarna eller på mindre pensionat (Privatpension). Frukostarna är rikliga och en riktig höjdpunkt. Det lokala turistkontoret hjälper Dig.